Ziua Pasarilor, pe 6 aprilie, la Muzeul Satului

ziua pasarilorSocietatea Ornitologica din Romania(SOR) sarbatoreste si in acest an, la inceputul lunii aprilie, Ziua Pasarilor. Pe 6 aprilie, la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, copiii vor putea vedea o piesa de teatru si un documentar despre pasari si pot participa la ateliere tematice.

De la orele 11.00, la scena Dumitra, are loc o piesa de teatru de papusi, reprezentatie a trupei „Clopotel”. Intre orele 12.00 si 14.00 micutii pot participa la atelierele speciale pentru copiii cu varste intre 5 si 14 ani. Acestia pot orna turta dulce, pot rezolva puzzle-uri cu pasari, pot colora planse sau se pot aventura in muzeu, fie sa verifice cuiburile artificiale amplasate de SOR, fie pentru a vedea pasarile cu binoclurile si cu luneta. Incepand cu orele 14.00, la Sala Multimedia din cadrul Muzeului Satului are loc proiectia filmului „Delta Dunarii- paradisul aproape pierdut”, film realizat de Salvati Dunarea si Delta. De la orele 16.00, in acelasi spatiu, are loc lansarea cartii „Pasarile din Lunca si Delta Dunarii”, volum semnat de blogger-ul Doru Panaitescu. Cartea este un album foto cu instantanee de exceptie realizate de mai multi fotografi de natura din Romania: Doru Panaitescu, Bogdan Ciungara, Cristian Mihai, Doina Rusu, Eros Nicolau si Mircea Bezergheanu, iar textul este semnat de Doru Panaitescu si Vlad Cioflec. Albumul este si un mic ghid potrivit pentru cei care incep sa deprinda birdwatching-ul in Romania. Volumul va putea fi achizitionat si de la standul SOR, deschis pe toata durata evenimentului.

Scris de la 28/03/2014. Adaugat in Traditii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *