Vremea pentru urmatoarele doua saptamani.Prognoza meteo pana pe 3 august 2014

vCum va fi vremea in  următoarele două săptămâni!Administratia Nationala de Meteorologie a publicat estimarile temperaturilor si precipitatiilor pentru intervalul 21 iulie -3 august 2014.Potrivit meteorologilor, intervalul de prognoză debutează cu o vreme foarte călduroasă, astfel că în zilele de 21 şi 22 iulie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade.

OLTENIA
Intervalul de prognoză debutează cu o vreme călduroasă, astfel că maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi în medie de 32 de grade. Temperaturile diurne vor scădea începând de marţi, 22 iulie, până în jurul unei medii de 26…27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic normal, respectiv medii ale valorilor maxime de aproximativ 30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, fiind în scădere uşoară la mijlocul primei săptămâni şi menţinîndu-se în general în ecartul 17…19 grade. Probabilitatea pentru averse va fi foarte ridicată în zilele de 22 şi 23 iulie, când acestea se semnala pe spaţii extinse şi în cantităţi însemnate, dar şi în jurul datei de 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului, dar izolat şi trecător va mai ploua slab

 

MUNTENIA
Intervalul de prognoză debutează cu o vreme foarte călduroasă, astfel că în zilele de 21 şi 22 iulie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade. După o uşoară răcorire ce se va resimţi la mijlocul săptămânii, cu o medie regională de 28…29 de grade, regimul termic redevine unul caracterizat drept călduros, media valorilor diurne fiind în jurul a 30 de grade. Temperaturile minime se vor menţine în general de aproximativ 17…18 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare din seara zilei de marţi, 22 iulie şi până joi, 24 iulie, cu precădere în vestul şi în nordul regiunii. Ploi vor mai fi posibile şi în jurul datei de 29
iulie.

DOBROGEA
Regimul termic nu va avea oscilaţii semnificative pe parcursul intervalului de prognoză, menţinându-se în general o vreme călduroasă, cu o medie a valorilor maxime de 29…31 de grade. Regimul termic nocturn se va menţine, de asemenea, relativ constant, la valori mediice se vor situa în jurul a 19…20 de grade.
Probabilitatea de ploaie va fi scăzută pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

MOLDOVA
În jumătatea de sud a regiunii, în prima săptămână de prognoză vremea se va menţine călduroasă, valorile cele mai ridicate fiind de aşteptat în data de 21 şi 26 iulie. În schimb, în jumătatea nordică vor fi variaţii semnificative, astfel că, după ziua foarte caldă de luni, spre mijlocul săptămânii vremea va deveni răcoroasă. La nivelul întregii regiunii sunt estimate medii ale valorilor diurne în scădere, de la 30…31 de grade în primele două zile, până la aproximativ 26…27 de grade între 23 şi 25 iulie. Până spre sfârşitul intervalului se estimeazăo valoare mediată pe regiune în jurul a 29 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de normal. Aceeaşi tendinţă o vor avea şi valorile nocturne, fiind în scădere uşoară la mijlocul primei săptămâni şi oscilând în ecartul de 16…18 grade.
Aversele vor fi frecvente şi local mai însemnate cantitativ în zilele de 22 şi 23 iulie, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă
durată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat doar izolat.

MARAMUREŞ
Prima zi a intervalului de referinţă va fi una foarte călduroasă, cu o medie a valorilor maxime de 32 de grade. De marţi, însă, vremea se va răci, media regională coborând la valori de 26…28 de grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt de aşteptat oscilaţii destul de mici de la o zi la alta, media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni urmând a se situa la 28…29 de grade. Temperaturile nocturne vor fi şi ele în scădere uşoarăla mijlocul primei săptămâni, dar în general se vor situa într-un ecart de 15…17 grade. Probabilitatea pentru averse va creşte începând cu dimineaţa zilei de marţi, 22 iulie şi se va
menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, ploile fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ între 22 şi 24 iulie şi în jurul datei de 29 iulie.

TRANSILVANIA
Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 30 de grade, valori chiar mai ridicate fiind de aşteptat luni, 21 iulie în vestul regiunii. O scădere de temperatură se va resimţi la mijlocul săptămânii, când la nivel regional se aşteaptă o medie a valorilor diurne de 26…27 de grade. Pentru ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi mici variaţii de la o zi la alta, dar temperaturile se vor situa, în general, în jurul unei medii de 28 de grade, normală pentru această perioadă din an. Minimele nocturne nu vor avea variaţii semnificative, menţinându-se pe parcursul celor două săptămâni într-un ecart mediu de 14…16 grade.
Probabilitatea de ploaie va creşte începând cu după-amiaza zilei de marţi, 22 iulie şi se vamenţine relativ ridicată până în 24 iulie, fiind de aşteptat local şi cantităţi de apă mai însemnate, apoi din nou va fi instabilitate mai accentuată în jurul datei 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului de prognoză ploile vor fi prezente pe arii mai restrânse.

CRIŞANA
Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme foarte călduroasă, astfel că maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi în medie de 32…33 grade. Temperaturile diurne vor scădea brusc marţi, 22 iulie, iar până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză se vor menţine în jurul unei medii de 26…27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, respectiv medii ale valorilor maxime de 29…30 de grade. Mediile termice nocturne vor fi în scădere de la 18…20 de grade în prima noapte, până la 16 grade la mijlocul primei săptămâni, pentru ca apoi să se menţină în jurul a 17…18 grade.
Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în intervalul 22-24 iulie, când acestea se semnalafrecvent şi în cantităţi mai însemnate, dar şi în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durată vor fi şi în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat pe arii mai restrânse.

BANAT
Intervalul de prognoză debutează cu o vreme foarte călduroasă, astfel că maximele termice le zilei de 21 iulie vor fi în medie de 33…34 grade. Temperaturile diurne vor scădea brusc marţi, 22 iulie, iar până spre sfârşitul primei săptămâni se vor menţine în jurul unei medii de 27…28 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei, respectiv medii ale valorilor maxime de 29…30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, fiind în scădere de la 18…20 de grade în prima noapte până la 16 grade la mijlocul primei săptămâni, pentru ca apoi să se menţină în jurul a 17…18 grade.
Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în intervalul 22-24 iulie, când acestea se semnalape spaţii extinse şi în cantităţi mai însemnate, dar şi în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtădurată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat la nivel izolat.

Scris de la 21/07/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *