Vinurile moldovenesti vor ajunge pe piata americana

vinurile romanestiUn grup de viticultori din Republica Moldova intors recent din SUA, unde au facut o vizita organizata de Ambasada SUA,  au adus vesti bune pentru piata viticola din Moldova.Potrivit ministrului Agriculturii din R.Moldova, Vasile Bumacov, care a condus delegatia in SUA, in urma acestei vizite, viticultorii moldoveni vor avea posibilitatea să exporte mai multă producţie în această ţară.

Astfel, Vasile Bumacov a ţinut să mulţumească Ambasadei SUA pentru buna organizare a deplasării, iar gazdelor pentru ospitalitatea şi bunăvoinţa, cu care a fost tratată delegaţia în America.

Calitatea vinurilor produse şi sortimentul variat sunt factorii principali pentru ca vinificatorii din Republica Moldova să aibă succes pe piaţa americană. Declaraţia aparţine ambasadorul SUA la Chişinău, William Moser, prezent la masa rotundă.
Potrivit lui Moser, cel mai mult americanii sunt interesaţi de vinurile care se găsesc doar în Moldova, produse din soiuri native. „Pe piaţa internaţională e nevoie să vii cu ceva diferit, specific pentru ţara din care faci parte. Moldova are două astfel de soiuri: Fetească şi Rara Neagră”, a menţionat ambasadorul.

Reprezentanţii companiilor vinicole au declarat că s-au întors doar cu impresii pozitive în urma vizitei în SUA. „Unii experţi au apreciat vinurile noastre chiar şi cu 50 de dolari pentru o sticlă în magazin”, a afirmat unul dintre vinificatori.

SUA este cel mai mare importator de vinuri din lume, cu un consum anual de 3,4 miliarde de litri. În 2013 vânzările de vinuri moldoveneşti pe piaţa Statelor Unite au fost de circa 660 de mii de litri.

Scris de la 18/08/2014. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *