Vinurile din Republica Moldova nu mai au restrictii pe piata europeana

Comisia pentru comerț internațional a Parlamentului Europeean, din care face parte europarlamentarul Sabin Cutaș, a adoptat joi regulamentul care va permite liberalizarea importului de vinuri din Republica Moldova pe piața europeană.
Sabin Cutaş este responsabil al Grupului său politic, Grupul socialiștilor și moldovademocraților din Parlamentul European, pentru acest act legislativ.
Potrivit lui Sabin Cutaş: „Comisia pentru comerț internațional din Parlamentul European confirmă astăzi că Uniunea Europeană dorește să clădească parteneriatul cu Republica Moldova și să o susțină pe drumul european. Votul a avut loc în același timp în care Moldova semna, la Vilnius, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.”
„În contextul în care Federația Rusă a decis să blocheze importul de vinuri moldovenești, Uniunea Europeană oferă producătorilor de vinuri din Republica Moldova acces nelimitat la piața europeană începând cu 1 ianuarie 2014”, a conchis Sabin Cutaş.
Regulamentul urmează sa fie votat de plenul Parlamentului European pe 10 decembrie

Scris de la 29/11/2013. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *