VINROM: 90% din piața de băuturi alcoolice este piața neagră!

Potrivit unui studiu OMS, Romania ocupa locul5 în lume la consumul de alcool pe locuitor, ceea ce confirmă că 90% din piața de băuturi alcoolice este piața neagră!

Creșterea accizelor din ultimii piața de băuturi alcooliceani a dus la scăderea pieței legale de alcool și la scăparea de sub control a producției gospodărești care este comercializată în piețe, târguri, birturi, restaurante și locuitorilor din marile orașe, inclusiv în București.

În aceste condiții, este o eroare grosolană să gândești să fiscalizezi mai mult piața legală care reprezintă numai 10% din consum și să încurajezi astfel piața neagră nefiscalizată și nesupusă vreunui control, inclusiv privind sănătatea publică.

Din contra, printr-o fiscalizare mai mică aplicată băuturilor alcoolice, Bulgaria realizează din accize mai multe încasări la buget decât România!

Domnule Ministru, împreună cu Ministrul Finanțelor Publice faceți ceva simplu:
—să vă aplecați asupra măsurilor fiscale luate în ultimii ani în domeniul băuturilor alcoolice și efectele produse asupra bugetului și pieței legale;
—pierderi de peste 200 milioane Euro/an din accize și din TVA.

Tudorel BALTA
Președintele Asociației producătorilor de băuturi alcoolice „VINROM

 

Scris de la 29/12/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *