Vesti bune pentru tinerii fermieri:prima de instalare va creste cu 20% pentu fermieri sefi de exploatatii

Tinerii fermieri primesc ajutor de la stat! Senatorul Alexandru Cordoş, preocupat de atragerea forţei de muncă în domeniul agriculturii, a primit un răspuns favorabil cu privire la implementarea unor programe de sustenabilitate rurală din partea Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
Potrivit Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se va acorda un sprijin cu 20% mai mare pentru prima instalare a tinerilor fermieri ca şefi de exploataţie. Această decizie are drept scop reîntinerirea generaţiei, crearea de noi locuri de muncă în sectorul agricol şi stimtinerii fermieriularea competitivităţii. Tinerii care aplică pentru sprijin financiar în scopul investiţiilor în fermă vor fi favorizaţi, comparativ cu celelalte categorii de beneficiari.

‘Programul Naţional de Dezvoltare Rurală are în vedere investiţiile în ferme şi modernizarea satelor din zona rurală. Pentru ca sectorul agricol să se dezvolte cu adevărat este nevoie de o implicare mai puternică a tinerilor şi de facilitarea unor programe de investiţii pentru aceştia. Totodată, instruirea şi informarea corectă se va realiza prin intermediul proiectului iniţiat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: ‘Asistenţă tehnică pentru pregătirea perioadei de programare în domeniul dezvoltării rulare 2014-2020′. Îmi doresc ca aceste măsuri să ajute la dezvoltarea unor resurse puternice în economia noastră şi să ofere un start de succes tinerilor întreprinzători’, a declarat senatorul Alexandru Cordoş.

Scris de la 25/09/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *