Traditiile romanilor de Anul Nou

Anul NouCateva dintre traditiile romanilor de Anul Nou.Noaptea dintre ani, este o noapte specială pentru noi toti. Este momentul în care tragem linie și facem bilantul anului de care ne despartim. Ce am realizat si ce nu am realizat în acest an? Am evoluat? Am devenit mai bun? Sunt numai cateva întrebări pe care fiecare dintre noi și le pune in noapte dintre ani.

Și pentru că toți ne dorim să avem un an mai bun, să fim ocoliți de probleme și greutăți, iar norocul și prosperitatea să fie de partea noastră, obișnuim să respectăm anumite tradiții pentru a ne merge bine tot anul.Cateva dintre obiceiurile practicate de sute de ani de romani.Iata cum trebuie sa ne gaseasca Anul Nou!

 

Nu trebuie sa-ti lipseasca banii din buzunar

Se spune că, în noaptea de Anul Nou este bine să ai bani în buzunar, altfel vei avea ghinion tot anul. Tot la capitolul finanțe, este bine să nu ai datorii la sfârșitul anului, altfel vei avea datorii tot anul. Se mai zice că, acel obiect pe care îl ai în mână de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care pui mana imediat după ora 12 va fi cel mai important plan al vieții tale în anul care vine. Dacă îți ții iubitul de mână, îți va merge bine cu dragostea tot anul, dacă ai în mână un pahar, va fi un an vesel. De asemenea, dorința pusă la miezul nopții de Revelion are toate șansele să se împlinească.Tot în noaptea dintre ani este bine să faci mult zgomot ca să alungi toate spiritele rele. La capitolul haine, trebuie să ai ceva de culoare roșie în noaptea de Revelion și haine noi de 1 Ianuarie. Iar la 12 noaptea este bine să-ți săruți iubitul. În prima zi a noului an nu e bine să plângi, altfel vei fi trist tot anul.Dacă vrei să ai noroc, nu trebuie să arunci nimic din casă în prima zi de An Nou, nici măcar gunoiul. De asemenea, e bine ca cineva să intre în casă în prima zi din Anul Nou, nu să iasă.Nu e bine ca între Crăciun și Anul Nou să se tricoteze, să se coasă și să se spele rufele. De asemenea, nu este bine să speli în prima zi a Noului An și trebuie să ai curățenie în casă.Împrumută o verghetă.Dacă ești nemăritată, trebuie să împrumuți o verighetă și să o poarți de Anul Nou pe al treilea deget de la mâna stângă. Așa îl vei visa pe viitorul soț. De asemenea, același vis va apărea dacă tai o frânghie deasupra pernei când mergi la culcare, de Anul Nou.

 

 

 

C

Scris de la 26/12/2013. Adaugat in Traditii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *