Traderii români au ratat 82 milioane de dolari din cea mai mare comandă plasată în acest sezon de statul egiptean

Traderii româniTraderii români au ratat 82 milioane de dolari din cea mai mare comandă plasată în acest sezon de statul egiptean pentru o diferenţă de preţ de 5,6 dolari/tonă. Cele 300.000 de tone de grâu cumpărate de statul egiptean vin în contextul în care criza din Rusia a trimis preţul grâului la cel mai mare nivel din ultimele şapte luni.

Patru cincimi din comanda egiptenilor au fost acoperite de grâul franţuzesc, iar restul de 60.000 de tone marfă au venit din Rusia, potrivit Ziarului Financiar.

Preţul mediu oferit de egipteni a fost 274,4 dolari/tonă C&F (preţ şi transport până în portul de destinaţie), cu 4% în plus faţă de comanda plasată în urmă cu zece zile. Cotaţia oferită de egipteni este şi cea mai mare de până în prezent în sezonul comercial început în luna iulie.

Traderii prezenţi în România au oferit grâu local autorităţilor de la Cairo la preţuri cu 10 dolari/tonă mai mari decât cele la care a fost adjudecată licitaţia. Elveţienii de la Ameropa au oferit 60.000 de tone de grâu la 282,2 dolari/tonă C&F (272,27 dolari/tonă FOB şi 10 dolari/tonă transportul pe mare), iar chinezii de la Nidera au oferit aceeaşi cantitate la preţul de 277,9 dolari/tonă C&F (268,5 dolari/tonă FOB şi 8,97 dolari/tonă transportul pe mare), potrivit Reuters.

Scris de la 23/12/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *