Tinerii fermieri vor beneficia de un spor de plată pe suprafață de 25% pe o perioadă de 5 ani

Tinerii fermieri Prezent la Timisoara, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a reaminti ca, in urma cu putin timp, Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru zootehnie prin care se alocă resurse importante pentru creșterea performanțelor genetice.

Potrivit acestuia, sumele alocate pentru performanțele genetice ar trebui cheltuite pana la sfarsitul acestui an.

Dăm posibilitatea tuturor fermierilor, în anumite categorii pe care noi le considerăm importante pentru ei și pentru economie — aici mă refer la sectorul de taurine — să achiziționeze juninci cu 50% plată de la bugetul de stat, pentru a investi în viitor. Este vorba de 5.000 de lei, care reprezintă 50% din costul pe care-l plătiți. Vreau să spun că și pentru această măsură, dar și pentru berbecuții care se pot achiziționa în această perioadă, tot pentru a îmbunătăți genetica, vreau să avertizez că data limită până la care se primesc dosare este de 10 noiembrie, pentru a da posibilitatea ca acești bani să fie cheltuiți până la sfârșitul anului 2014′, a declarat Constantin.

 

‘Partea mai puțin plăcută este că am exportat materie primă și că trebuie să investim mai mult în partea de procesare. De aceea, tot Programul Național de Dezvoltare Rurală se va ghida pe principiul integrării — cine are producție vegetală și merge mai departe pe zona de procesare sau investește în zootehnie va beneficia de punctaj suplimentar, dar și de procente nerambursabile mai mari (pe măsura 1.2.1. finanțarea eligibilă este de 50% nerambursabilă). Dacă se merge pe principiul de integrare a producției se acordă 20% nerambursabile, iar dacă se intră în sistemul de asociere — cooperative sau asociații — se mai acordă 20% în plus nerambursabile, dincolo de punctajul primit cu prioritate. Este o strategie de dezvoltare pe următorii ani, alături de fermele de familie, de consolidarea clasei de mijloc, pentru a dezvolta și mai mult agricultura, deci e o strategie de dezvoltare pe termen mediu și lung’, a mai adaugat ministrul citat de Agerpres.

Potrivit oficialului MADR, din primăvara lui 2015 se va introduce o schemă pentru tinerii fermieri care dă posibilitatea pe care aceștia o au ca pentru suprafețe cuprinse între 25 — 60 ha să beneficieze de un spor de plată pe suprafață de 25% pe o perioadă de 5 ani.

Scris de la 24/10/2014. Adaugat in Actualitate. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Un Comentariu la Tinerii fermieri vor beneficia de un spor de plată pe suprafață de 25% pe o perioadă de 5 ani

  1. Buna ziua,
    Puteti publica anunt Evenimentul Zilei, anunturi Evenimentul Zilei, anunturi Publicitate Evenimentul Zilei, Publicitate Evenimentul Zilei simplu. Rapid si Eficient doar prin intermediul Metropolitan Maxpress Adv.
    Doriti sa va gasiti angajatul potrivit Evenimentul Zilei publicitate anunturi locuri de munca va ajuta.
    Publicare anunt Evenimentul Zilei 0768.44.11.33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *