Terenul satului aradean Nadas, sub sechestru DNA

nadesDirectia Nationala Anticoruptie a pus sechestru 8.700 de hectare de teren,intreaga suprafata apartine satului aradean Nadas, dar a fost retrocedata familiei Colţeu.Pana in prezent nu se ştie dacă a fost sau nu o retrocedare legală.

Procurorii şi poliţiştii de la DNA Timişoara care au ajuns la Ocolul Silvic privat de la Nadas, i-au anunţat pe aceştia că se va pune sechestru pe absolut toate bunurile acestora, inclusiv conturi, pământuri, dar şi lemnul care se afla în posesia acestora.

Anul trecut, aproximativ 8.700 de hectare de teren şi păduri din judeţul Arad au fost retrocedate unei familii, practic un sat întreg a fost şters de pe faţa pământului.

Nici măcar biserica din sat nu scăpat de retrocedare, astfel mai multe familii au rămas fără case, terenuri, păduri.
Astfel, marţi dimineaţa, au avut loc mai multe percheziţii la notariatele din Arad, procurorii anti-corupţie fac verificări în dosarul retrocedării satului Nadăş, potrivit antena3.ro

Poliţiştii şi procurorii de la DNA Timişoara au descins la mai multe locaţii din judeţul Arad, la mai bine de un an de la scandalul retrocedării satului.
Aceştia investighează modul în care a avut loc această retrocedare care a lăsat foarte multe semne de întrebare în urmă, existând suspiciuni asupra modului în care au fost dobândite documentele care au stat la baza acţiunilor din instanţă.
Au fost vizate două birouri notariale din municipiul Arad, acolo unde s-au făcut actele prin care soţii Colţeu au devenit proprietarii unui sat întreg, recunoscându-li se statutul de moştenitori ai foştilor proprietari ai terenurilor.

Scris de la 25/02/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *