Targ apicol organizat in premiera la Craiova

 CraiovaStupina BIA organizeaza impreuna cu Primaria Municipiului Craiova, Consiliul Judetean Dolj si Asociatia Apis Oltenia Craiova, prima editie a Targului Apicol Craiova 2014.

In ultimii ani se observa la nivelul judetului Dolj, tendinta valabila la nivelul intregii tari, o crestere semnificativa a numarului apicultorilor, tineri in special, si a numarului familiilor de albine, un rol determinant in acest sens avandu-l sustinerea financiara a domeniului apicol prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, precum si fonduri publice de ajutorare alocate prin programul national apicol.

Asadar, luand in calcul si faptul ca la momentul actual judetul Dolj (ca intreaga Oltenie, dealtfel) reprezinta o zona cu potential apicol ridicat, ocupand locuri onorabile in clasamentul national (conform ultimului recensamant INS din anul 2010, la nivelul judetului existau 1.277 exploatatii apicole cu un efectiv de 39.522 familii de albine), apreciem necesitatea si oportunitatea organizarii unui targ apicol la Craiova, eveniment care sa se desfasoare anual si care sa devina in viitorul apropiat un reper national si, de ce nu, international recunoscut ca atare de catre comunitatea apicola si publicul larg.

Evenimentul se va desfasura pe parcursul a doua zile, in week-end, 8-9 Februarie 2014, locatia fiind noul Centru Multifunctional Craiova situat in zona Romanesti, inaugurat la sfarsitul anului 2013 (fiind comparabil ca marime si dotari cu Romexpo), dupa urmatorul proiect de program:

8 Februarie 2014

Incepand cu ora 06,00 se permite accesul in zona de expunere pentru amenajarea standurilor (la cerere, acest lucru se poate realiza incepand din seara precedenta);
09,00 – 18,00 – Expozitie cu vanzare de utilaje si echipamente apicole, stupi/rame si faguri artificiali, produse apicole, apiterapeutice si apicosmetice
10,00 – 11,00 – Deschiderea oficiala a targului (Centrul Expozitional Craiova)
11,00 – 14,00 – Sesiuni de comunicari si dezbateri (Centrul Expozitional Craiova)
19,00 – Cina festiva (Hotel ”Green House”)

9 Februarie 2014

09,00 – 18,00 – Expozitie cu vanzare de utilaje si echipamente apicole, stupi/rame si faguri artificiali, produse apicole, apiterapeutice si apicosmetice

 

 

 

 

Scris de la 27/01/2014. Adaugat in Traditii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *