Sute de hectare cu solarii din județul Olt, distruse de zapada

 hectare cu solarii

Foto:olttv.ro

 Zapada timpurie cazuta in zilele de sambata si duminica  a distrus sute de hectare cu solarii  in judetul Olt.Legumicultorii spun ca au pierderi de sute de milioane de lei si speră într-un ajutor de la Guvern.

Prima ninsoare din acest sezon a adus numai necazuri pentru legumicultorii din mai multe comune din Olt. Solariile au cedat sub greutatea stratului de zăpadă şi s-au făcut una cu pământul, iar culturile din câmp au fost compromise în totalitate. Oamenii spun că pierderile sunt uriaşe. Folia, structura metalică, dar şi producţia de legume au fost distruse în totalitate. Cristian Dima, din Izbiceni, avea 20 de arii de solarii şi ar trebui să scoată din buzunar 200 de milioane de lei vechi pentru refacerea lor, informeaza olttv.La sumă se adaugă şi pierderea producţiei pe care se pregătea să o scoată pe piaţă.

Şi la Giuvărăşti, situaţia este dramatică. Peste 60% din solarii au fost distruse în tatalitate, iar restul au folia ruptă şi plantele compromise.

Reprezentanţii agricultorilor, dar şi autorităţile, vor face demersuri pentru obţinerea unor ajutoare din partea statului. Altfel, legumicultorii nu îşi vor mai putea înfiinţa culturile pentru anul viitor.

Guvernul a mai acordat ajutoare de minimis agricultorilor afectaţi de grindina şi vijeliile din primăvara şi vara acestui an. Astfel, şi agricultorii din sudul judeţului, loviţi de această zăpadă de toamnă, au şanse să îşi recupereze o parte din pierderi.

Scris de la 28/10/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *