Stelian Fuia, scurta vizita la DNA

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia s-a prezentat miercuri la DNA pentru a afla rezultatele expertizelor dispuse in dosarul in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu privind vanzarea ilegala a unor imobile din patrimoniul statului in perioada cand era director la Statiunea de Cercetare Fundulea.stelian fuia
Conform unor surse judiciare, in cauza s-a pus in miscare actiunea penala fata de toti inculpatii.
La 8 ianuarie a. c., DNA a anuntat ca s-a inceput urmarirea penala fata de Stelian Fuia, director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea la data faptelor, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.
In acelasi dosar mai sunt urmariti penal sora si cumnatul lui Fuia, Alexandrina si Daniel State, asociati la SC Procera Agrochemicals, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.
Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora Stelian Fuia a omis indeplinirea unui act de serviciu in cadrul unei proceduri de executare silita, fapt care a condus la vanzarea ilegala, prin licitatie organizata la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului catre o persoana fizica, banii fiind platiti societatii la care asociata era sora lui.
DNA preciza ca avantajele patrimoniale obtinute de firma, dupa executarea silita, s-au reflectat, in mod direct, in patrimoniul invinuitilor Alexandrina si Daniel State.

Scris de la 23/04/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *