Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri a atins plafonul maxim alocat în 2016

tinerii fermieriInteresul foarte mare pentru finanțarea europeană nerambursabilă pe care l-au arătat tinerii fermieri în cursul anului trecut se menține și pentru 2016. Ca urmare a acestui fapt, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că valoarea totală nerambursabilă a proiectelor depuse prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finanțare în acest an pentru zona non-montană.

Până în acest moment, pentru dezvoltarea fermelor agricole în zonele non-montane, au fost depuse 3.973 de cereri de finanțare, în valoare de 163,24 milioane de euro.

Odată atins plafonul stabilit din alocarea disponibilă pentru componenta non-montană din cadrul Submăsurii 6.1 (153,6 milioane de euro) sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat. Precizăm că pentru zona montană din cadrul submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, AFIR primește în continuare cereri de finanțare, suma disponibilă ramasă este de 33,3 milioane de euro, sesiunea de depunere fiind deschisă până la 31 octombrie 2016, în limita fondurilor disponibile.

 

Scris de la 02/08/2016. Adaugat in ANUNTURI ARICOLE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Un Comentariu la Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri a atins plafonul maxim alocat în 2016

  1. Speram ca banii au ajuns si unde trebuie Anunturi Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *