Spaţiile pentru sacrificarea mieilor vor functiona in perioada 30 martie – 12 aprilie

sacrificarea mieilorSpaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor vor funcţiona numai în perioada 30 martie – 12 aprilie, anunta ANSVSA.

Potrivit sursei citate, pentru amenajarea centrelor pentru sacrificarea mieilor, autorităţile locale trebuie să se adreseze Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene.

• Spaţiile avizate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie să fie amenjate corespunzător:

– locuri special amenajate pentru sacrificarea animalelor, separate fizic de cumpărători, pentru a nu le produce disconfort;

– spaţii special amenajate pentru cazarea animalelor şi cu posibilităţi de adăpare şi furajare a acestora;

– sistem de alimentare cu apă potabilă şi apă caldă;

– facilităţi de colectare şi stocare în vederea dirijării la unităţi de ecarisare a sângelui şi subproduselor necomestibile rezultate din sacrificarea animalelor;

– facilităţi de colectare a materialelor cu risc specific, rezultate în urma sacrificărilor şi de dirijare a acestora la unităţi de incinerare.

Dirijarea subproduselor la unităţile de ecarisare intră în responsabilitatea primăriei sau administratorului locului de sacrificare, pentru care va prezenta medicului veterinar oficial confirmarea din partea unităţii de transformare.

• Carnea, provenită din sacrificările efectuate în locurile special amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor, va fi comercializată direct consumatorului final, imediat dupa sacrificare, examinare şi marcare.

Este interzisă organizarea de locuri speciale pentru sacrificarea mieilor sau iezilor în zonele în care au fost impuse restricţii pe motive de sănătate a animalelor.

Scris de la 30/03/2015. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *