Seceta înjumătăţeşte recoltele fermierilor din Arges

SecetaFermierii argeseni nu mai asteapta nici o minune. Seceta prelungita a distrus mii de hectare de culturi agricole.Ca in majoritatea zonelor unde s-a instalat seceta prelungita, cele mai afectate culturi sunt porumbul si floarea soarelui.

Potrivit specialistilor, productia la cele doua culturi  a fost diminuata cu cel putin 50%, iar  meteorologii anunta ca situatia va deveni si mai dramatica  – ploile vor lipsi cu desavarsire in urmatoarea perioada.

Lipsa de umiditate din sol si temperaturile extrem de ridicate au dus la ofiliarea plantelor, culturile de  floarea soarelui si porumb fiind cele mai expuse la acest fenomen.

”Plantele de porumb si floarea-soarelui sînt supuse unui stres hidric excesiv şi, pe fondul unor temperaturi care în unele după-amieze depăşesc 35 – 38 de grade Celsius, frunzele prezintă un grad avansat de ofilire şi revin la forma normală doar cîteva ore pe timpul nopţii. În unele situaţii izolate în acest moment, umiditatea solului a ajuns la nivelul coeficientului de ofilire, situaţie în care vom asista la calamitarea acestor culturi“, a declarat  Florin Traşcă, directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă – Piteşti.

Scris de la 12/08/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *