Seceta face ravagii si in Braila

Seceta Seceta face ravagii si in judetul Braila.Sute de hectare de porumb si floarea soarelui s-au uscat pe camp.In judeţul Braila sunt amenajări şi îmbunătăţiri funciare pentru 274.000 de hectare, reprezentând 80 – 90% din suprafaţa agricolă a judetului.

Desi exista sistem de irigatii pentru cea mai mare parte din suprafeta agricole a judetului, agricultorii se plang si spun  ca nu-şi permit să irige din cauza costurilor mari.

Un reporter de la obiectivbr.ro a stat de vorba cu fermierii ale caror culturi au fost distruse de seceta.

„Seceta afectează pe toţi agricultorii care nu-şi permit să irige din cauza costurilor mult prea mari pentru posibilităţile financiare pe care le au. Principala problemă o reprezintă faptul că de multă vreme nu mai beneficiem de subvenţionarea energiei electrice pentru irigaţii, iar asta înseamnă, după cum spuneam, costuri mult prea mari pentru buzunarele noastre. Întrucât nu putem suporta costul irigării, automat nu beneficiem nici de despăgubiri pentru calamitarea culturilor din cauza secetei şi atunci niciunul dintre agricultorii afectaţi nu mai raportează suprafeţele afectate la primăria de comună sau la Direcţia Agricolă. Pur şi simplu ne resemnăm”, spun fermierii.

 

Fermierii spun ca au gasit si o solutie, daca tot nu au posibilitatea sa irige culturile, sa inceapa recoltatul porumbului in jurul  datei de  15 august.

 

 

Scris de la 30/07/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *