Seceta dubleaza sumele de bani pentru sisteme de irigaţii

irigatiiSeceta anuntata pentru lunile iulie şi august , vor dubla  sumele din fonduri europene pentru reabilitarea staţiilor de punere sub presiune la sistemele de irigaţii ,aceste vor creşte la 60 de milioane de euro, faţă de 25 de milioane de euro în 2012, a declarat  astazi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin,citata de mediafax.

„Noi am discutat şi despre sectorul de irigaţii şi despre cum se poaţe interveni, pentru că se anunţă şi in vara aceasta , în lunile iulie şi august, secetă severa. Am anunţat ca avem deja un act normativ în curs de avizare astfel încât să realizăm o măsură care nu s-a mai întreprins din 1997, şi anume să aducem pe banii Ministerului Agriculturii şi să facem prima umplere pe canale”, a  mai spus Daniel Constantin.ministrul.

Anul acesta costurile pentru irigatii pe care le plătesc fermierii pentru apă nu vor mai fi atat de mari ,a mai declarat ministrul Constantin.

Scris de la 27/03/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *