Seceta ameninta, suprafetele irigate tot mai mici

Seceta Seceta ameninta culturile din mai multe zone ale tarii, iar sute de mii de hectare de culturi agricole vor fi compromise in acest an.

Desi se cauta solutii pentru reabilitarea sectorului principal de irigatii, solicitarile pentru irigarea culturilor inregistrate de filialele ANIF din tara sunt tot mai putine si pentru suprafete nesemnificative. In prezent ANIF poate asigura furnizarea apei pentru o suprafata de peste 800 de mii de hectare.

Chiar daca in mai multe zone din tara s-a instalat seceta, numarul solicitarilor de furnizare a apei pentru irigatii nu a crescut, mai mult, in anumite judete, unde seceta amenita culturile, suprafetele irigate au fost cele mai mici din ultimii ani.

Anul 2015, cel mai slab an pentru ANIF Vrancea

”Pana la jumatatea lunii iunie au fost realizate irigaţii pe o suprafaţă de 56 hectare în Vrancea şi 712,5 hectare în judeţul Buzău”, spune Dan Mocanu, directorul ANIF Vrancea.

Aceiasi situatie o intalnim in mai multe zone din tara, nu este un caz izolat.

Scris de la 19/06/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *