SCDL Buzau livrareaza rasaduri de legume pentru anul 2015

rasaduri de legumeStatiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau a  inceput livrarea de rasaduri de legume pentru anul 2015.

Iata cateva din soiurile oferite de SCDL Buzau:

Ardei gras BUZĂU 10

Soi de ardei gras timpuriu cu fructe de formă trapezoidală, de culoare galben-deschis. Fructele sunt de dimensiuni medii, raportul înălţime/diametru fiind de 9/6cm , cu grosimea pulpei de 6-7 mm şi o greutate a fructului de 90-100 g. Se poate cultiva atât în solarii cât şi în câmp deschis pentru consum în stare proaspătă sau industrializare. Producţie: 35t/ha.

Ardei gras GALBEN SUPERIOR

Soi semitimpuriu de ardei gras, cu greutatea fructului 110-120 g. La maturitatea de consum are culoarea galben-deschis, iar la maturitatea fiziologica este rosu. Tufa viguroasă, cu înălţimea de 55-60 cm. Fructele cu 3-4 lobi sunt ascuţit-tronconice, cu lungimea de 8-10 cm şi diametrul de 6.5-7 cm. Grosimea pulpei este de 7.5-8 cm. Potenţialul de producţie este de 35-40 t/ha. Se opresc 5-6 fructe pe planta in culturi semincere.

iute JOVIAL

Soi de ardei iute tip Cayenne. Tufa viguroasa, cu crestere nedeterminata, cu inaltimea de 80 – 120 cm, foliaj bogat, de culoare verde intens, ramificatie dichotomica. Fructul are forma elipsoidala cu varful ascutit, usor curbat, iar cu treimea superioara ondulata si neted in rest. Dimensiunile fructului sunt cuprinse intre 15 si 23 cm lungime si 1.2 – 1.5 cm, diametru bazal. La maturitatea tehnica fructele au culoarea verde deschis, iar la maturitatea fiziologica sunt de culoare rosu-intens. Gustul este mediu picant, placut. Foarte productiv, leaga bine si in conditii de protejare (sera, solar) si in camp deschis. Putin pretentios fata de conditiile ecologice, nu necesita lucrari speciale de intretinere.

Ardei lung COSMIN

Soi semitârziu (137-142 zile), cu plante de 55-60 cm înălţime, tufă viguroasa cu 3-4 ramificaţii. Fructele pendente, tip teaca, cu suprafata voalata, roşu intens la maturitatea fiziologică, cu greutate cuprinsă între 70-110 g, cu 2-3 muchii, cu inaltimea medie a fructului – 14.5 cm şi diametrul între 4-7 cm. Grosimea pericarpului este de 4.8-5.8 mm. Potenţialul de producţie este de 32-43 t/ha. Fructele rosiu inchis, dulci, suculente, aromat, destinate consumului in stare proaspata. Rezistenta buna la VMT si mijlocie la VMC si la Verticillium dahliae. Se opresc 5-6 fructe pe planta in culturi semincere.

Tomate BUZĂU 1600

Soi semitardiv de tomate, cu creştere nedeterminată, viguros. Fruct mare, ~200 g, de formă sferică. Suprafaţa fructului – netedă, de culoare roşie uniformă. Fructul este ferm, nu crapă. Se cultivă în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de atacul principalilor agenţi patogeni. Potenţialul de producţie – 60-80 t/ha. Cu tehnologie optimizată, producţia poate creşte până la 150 t/ha.

 

Tomate CARISMA

Soi de tomate tip cireaşă, cu creştere nedeterminată, productiv, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele rotund înalte, de circa 25 g, se remarcă prin gustul plăcut, dulce, coloritul roşu intens şi aroma deosebită. Se pot recolta şi în ciorchine. Destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării – conservate la borcan în suc de tomate. Rezistenţă bună la depozitare. Plasticitate ecologică mare.

 

Tomate CORALINA

Soi de tomate tip cireaşă, cu creştere nedeterminată, productiv, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele rotund înalte, de circa 25 g, se remarcă prin gustul plăcut, dulce, coloritul roşu intens şi aroma deosebită. Se pot recolta şi în ciorchine. Destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării – conservate la borcan în suc de tomate. Rezistenţă bună la depozitare. Plasticitate ecologică mare.

Tomate SIRIANA

Hibrid timpuriu, cu creştere nedeterminată, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructul este sferic, uşor turtit cu o înălţime de 5 cm. La maturitate fructul are o greutate de 120–180 g şi o culoare roşu uniform strălucitor. Capacitate de producţie deosebită; 3–3,5 kg/plantă, rezistenţă bună la transport, perfect adaptat la condiţiile agro-pedologice ale zonei.

Vinete DRĂGAICA

Soi timpuriu. Planta este viguroasă, fructul este cilindric spre uşor piriform şi la maturitatea tehnică are culoare violet-închis, foarte lucios, cu suprafata netedă. La maturitatea tehnică, pulpa este colorată în alb gălbui; are o textură fină şi un gust plăcut. Greutatea medie a fructului la maturitatea tehnică este de 300 g. Se poate cultiva în toate zonele din ţară în solarii şi în culturi de câmp. Comportarea faţă de boli este bună. Este un soi foarte productiv, de la care se poate obţine o productie medie de 51 t/ha.

Vinete ZARAZA

Soi semitimpuriu, destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării, cu fructe cilindrice, uşor piriforme, cu lungime medie de 19-20cm, diametru median mare, 7,5-8,0 cm, greutate medie a fructelor de 450g şi potential de productie de 45-50t/ha. Soi tolerant la bolile specifice poate fi cultivat în toate zonele favorabile culturii pătlăgelelor vinete, putând fi cultivat cu uşurinţă în gospodãriile populaţiei.

Scris de la 23/03/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *