Scandalul carnii de cal revine.Carne de cal vanduta drept vita in Marea Britanie

Englezii ne-au prins iarasi cu fofarlica,un lot de conserve  care contineau si  carne de cal ,fabricate in Romania,etichetate  drept conserve din carne de vita ,au fost descoperite de britanici,au anuntat autoritatile britanice citate de presa londoneza.Autoritatea britanică pentru Alimentaţie (FSA) a comunicat că produsul a fost fabricat în România, în ianuarie 2013, fiind comercializat în lanţurile de magazine Home Bargains (TJ Morris Ltd) şi Quality Save.In urma controalelor,s-a au fost descoperite cantităţi de carne de cal în proporţie cuprinsă între 1 şi 5%,scrie mediafax.

care s-a găsit carne de cal

Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a declarat, joi seară, că a fost identificată firma românească producătoare a conservelor de vită feliată în care, după verificări în Marea Britanie, a fost găsită carne de cal şi că au fost demarate controale la aceasta.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a precizat, la Realitatea TV, că respectivele controale vizează trasabilitatea, de la materia primă la produsul finit.

Mănăstireanu a precizat că, în cazul în care ponderea cărnii de cal în conservele de vită depăşeşte 1%, este vorba despre fraudă.

El a mai spus că, în funcţie de rezultatele controalelor la producătorul conservelor, vor fi luate măsurile care se impun.Carne de cal

Scris de la 31/10/2013. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *