Scăderea TVA se face în două etape: de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%

tvaMinistrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al UNPR, a declarat joi că partidele parlamentare au decis ca TVA să fie scăzut în două etape: de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%.

„Am decis de comun acord să facem o serie de amendamente la Codul fiscal. Principalul amendament este acela că vom avea o scădere a TVA în prima treaptă la 20%, intrarea în vigoare o dată cu codul, de la 1 ianuarie 2016, și, după aceea, de la 1 ianuarie 2017 scăderea va fi la 19%”, a spus Nicolicea, la Palatul Parlamentului, la finalul discuției tehnice dintre reprezentanții partidelor pe tema Codului fiscal, a declarat Nicolicea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia,  propunerile de modificare decise în cadrul întâlnirii de joi vor constitui amendamente la Codul fiscal atunci când acesta va fi votat în Parlament.Printre participanţii la întâlnire s-au numărat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, Eugen Nicolicea şi Haralambie Vochiţoiu de la UNPR, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache de la PNL, precum şi Iuliu Winkler de la UDMR.

 

Scris de la 20/08/2015. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *