Sampania blanc de blancs se obtine doar din soiul Chardonnay

Sampania este un vin spumant care se consuma la aniversari, sarbatorirea unui eveniment important cum este cumpana dintre ani , la petreceri, cocktail-uri, mese festive, cele mai mari vanzari inregistrandu-se in zilele dinaintea Anului Nou.

Sampania de calitate se produce prin asa numita metoda traditionala, cea de-a doua fermentatie a vinului – cea care are drept rezultat bulele – are loc in sticla.

Bautura  festiva, de sarbatoare prin excelenta trebuie sampania apreciata la adevarata ei valoare.Sampania brut cea mai raspandita este obtinuta din trei soiuri de struguri autorizate in functie de proportiile variabile de la o marca la alta.Sampania blanc de blancs se obtine doar din soiul Chardonnay(struguri albi)Sampania blanc de noirs este elaborata din pinot noir si meunier (struguri negri cu zeama alba)Sampania rose este obtinuta fie printr-o tescuire mai insistenta a strugurilor negri, fie prin adaugarea de vin rosu.Spre deosebire de celelalte vinuri, sampania nu se conserva mai mult de 2 ani dupa cumparare.Tineti sticlele culcate intr-o pivnita umeda ,la mai putin de 15 grade si ferite de lumina.Sampania se bea frapata ,dar nu de la gheata.Temperatura ideala intre 8 si 10 grade.Tinuta intr-o frapiera cu apa si cuburi de gheata,ea ajunge la temperatura dorita in 20 minute.Daca vreti ca serviciul sa fie elegant nu lasati dopul sa pocneasca .Indepartati partea superioara a capisonului de metal , desfaceti usor sarma ,tineti dopul cu o mana, sticla cu cealalta si rasuciti sticla fara sa o scuturati.Serviti-o in pahare inalte , nu in cupe pentru ca asa puteti vedea mai bine cum se ridica bulele si puteti lasa aromele sa se concentreze in pahar.Sampania chardonay este perfecta ca aperitiv .Langa ea merg excelent alunele, saratele sau biscuitii sarati.Un blanc de blancs merge cu peste si branzeturi.Rose sunt excelente acompaniate cu deserturi cu fructe dar nu trebuie baute niciodata langa inghetata.

Scris de la 30/12/2013. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *