Productia de cereale din Sălaj, mai mare cu 70% fata de 2012

Potrivit directorului Directiei pentru Agricultura Salaj,Valentin  Duca,productia  de cereale  obţinută de fermierii  din Sălaj în 2013 a crescut cu 70% faţă de anul precedent,date prezentate de Duca,in urma cu cateva zile,  în cadrul Colegiului Prefectural.Potrivit acestuia, producţia de cereale pentru boabe a crescut de la circa 54.000 de tone în 2012 la peste 92.000 de tone în acest an, la porumb înregistrându-se o majorare a producţiei medii cu 1,8 tone la hectar,informeaza Antena Satelor.

Creşterei semnificative, de aproape 17%, s-a înregistrat şi la legume, datorită extinderii suprafeţelor cultivate şi a randamentului la hectar. Producţii mai slabe faţă de 2012 au fost la cartofi şi la fructe.

Valentin Duca a subliniat că judeţul Sălaj nu dispune de spaţii de depozitare a cerealelor, cu excepţia celor proprii ale unor comercianţi din industria morăritului şi panificaţiei.cereale

Scris de la 20/09/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *