Romania vrea sa obține încă o derogare pentru folosirea pesticidelor dăunătoare albinelor

folosirea pesticidelor Reprezentantii Ministerului Agriculturii se pregătesc să ceară o nouă derogare pentru folosirea pesticidelor dăunătoare albinelor, pesticide interzise în UE.

In acest scop, Ministerul Agriculturii a anunțat efectuarea unei vizite la Bruxelles, la finalul lunii ianuarie, pentru  a obține încă o derogare pentru folosirea pesticidelor neonicotinoide[1].

În anul 2014, România s-a numărat printre singurele trei țări din UE care au depus notificări în scopul obținerii de derogări[3] în vederea folosirii celor 3 neonicotinoide, pesticidele respective fiind interzise pentru că sunt foarte nocive pentru albine și alte insecte polenizatoare[4].În această privință, Greenpeace România solicită ministrului agriculturii, Daniel Constantin, să respecte legislația europeană cu privire la pesticidele neonicotinoide, care au fost interzise[2].

Pe parcursul întregului proces european de luare a deciziilor cu privire la folosirea neonicotinoidelor pe teritoriul UE, România s-a poziționat împotriva curentului, votând de fiecare dată împotriva interzicerii acestor pesticide[5], cu toate că există alternative[6] sigure și naturale la aceste substanțe.

Scris de la 19/01/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *