„România are toate condiţiile pentru viticultori, dar imaginea negativă îi ţine pe aceştia departe“

vinul negru de purcarMihaela Tyrel de Poix, proprietara producătorului de vin SERVE, apreciază că imaginea negativă a României îi ţine pe viticultorii străini departe de piaţa locală, în ciuda faptului că sectorul îndeplineşte cea mai mare parte a condiţiilor necesare dezvoltării.

 

„România oferă în mod cert o varietate de condiţii climatice, de sol şi de soiuri, iar mai recent şi de profesionişti – un ansamblu de factori care în Franţa se numeste „terroir“ – care este deosebit de atractiv pentru orice viticultor. Dacă ne uităm însă la proporţia investiţiilor străine astăzi în total viticultura modernă, afirmaţia nu îşi regăseşte corespondenţa în realitate. Motivele sunt variate şi au foarte mult de-a face cu imaginea României în exterior şi cu percepţia investitorului străin despre mediul de afaceri românesc“, spune proprietara SERVE citat de Ziarul Financiar.

SERVE este prima investiţie străină din industria locală a vinului, mai mult pe www.zf.ro

Scris de la 19/11/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *