Rodbun, cea mai bună genetică europeană – grâu superior de panificație – Esperia – regele făinii

grâu Rodbun ofera cea mai bună genetică europeană, grâu superior de panificație – PREMIUM – soiuri care s-au adaptat cu succes în România, la care obținem an de an producții record. Sămânța este produsă în fermele Rodbun la cele mai înalte standarde de calitate, condiționată în stații ultramoderne, tratată cu cele mai bune substanțe.

Soiurile de grâu Rodbun Genetica Premium, sunt extrem de eficiente, reuşind să ofere un spor de producţie de peste 30% faţă de grâul românesc. Au caracteristici de panificaţie excepţionale, sunt foarte rezistente la secetă şi arşiţă, un aspect foarte important în actualele condiţii climaterice.
Sunt foarte rezistente la geruri (nicio pagubă până la -25 C) chiar dacă terenul nu este acoperit de zăpadă.

Au o mare plasticitate ecologică, se cultivă în cele mai variate condiţii de climă şi de sol. Au avut rezultate excepționale chiar şi în ultimii trei ani: producţii de peste 5.000 kg/ha.

Soiul Esperia – regele făinii
Dorit de brutari – faină de caliate superioară

  • Producții record – peste 6 tone/ha
  • Conținut foarte ridicat de gluten
  • Foarte rezistent la ger și arșiță

ADAPTARE:

Soi semitardiv foarte productive, caracterizat de calități foarte bune de panificație. Esperia are o rezistență foarte bună la boli comune și un foarte bun potențial productiv. Foarte rezistent la ger și secetă, s-a adaptat excelent în România, realizând producții de peste 6.000 kg/ha.

EPOCA DE SEMĂNAT:

E un soi de grâu cu o foarte bună vigoare și dezvoltare, se recomandă semănatul în epoca optimă, în toate zonele de cultură ale grâului din România.

NORMA DE SĂMÂNȚĂ

Se recomandă semănatul a 350-400 semințe germinabile/m2, adică, aproximativ 190 – 200 kg/ha. Doza de sămânță pe ha crește în cazul pregătirii necorespunzatoare a terenului sau a semănatului efectuat cu întârziere. Nu se recomandă semănatul foarte devreme.

RECOMANDĂRI:

Valorifică îngrășamintele complexe aplicate înainte de semănat. Azotul este unul din factorii esențiali pentru obținerea unor producții foarte ridicate atât cantitativ cât și calitativ. Se recomandă aplicarea în 3 etape:

  • 30% la startul vegetației, în primăvară
  • 40% la primul internod
  • 30% la apariția celui de-al doilea nod

CARACTERISTICILE SOIULUI

Precocitate Semitardiv
Talia plantelor Medie
Spic Nearistat
Culoarea bobului Roşu
Rezistenţă la iernat Foarte mare
Rezistenţă la secetă Foarte mare
Rezistenţă la cadere Foarte mare

 

CALITĂȚI DE PANIFICAŢIE

Gluten Peste 32
Conţinut de proteină Foarte ridicat
W Peste 350
P/L 0,7 – 0,9
Indice de cădere Peste 280
Recomandat pentru Patiserie/Panificație

REZISTENȚĂ LA BOLI

Făinare Mare
Rugină brună Mare
Rugină galbenă Foarte mare
Septorioză Medie

 

Soiul de grau Genesi- favoritul fermierilor Europeni

Foarte productiv -constant rezultate bune

  • Producții record – peste 8 tone/ha
  • Caracteristici excepționale de panificație
  • Foarte rezistent la ger și secetă

ADAPTARE:

Soiul cu cele mai bune rezultate în Italia în ultimii 4 ani, a cucerit piața est-europeană cu producții excepționale în Slovacia, Ungaria, Serbia și Ucraina. Foarte rezistent la ger și secetă, s-a adaptat excelent în România, realizând producții de peste 6.000 kg/ha.

EPOCA DE SEMĂNAT:

E un soi de grâu cu o foarte bună vigoare și dezvoltare, se recomandă semănatul în epoca optimă sau chiar mai devreme, în toate zonele de cultură ale grâului din România.

NORMĂ DE SĂMÂNȚĂ:

Se recomandă semănatul a 400 – 450 semințe germinabile/m2, adică, cu aproximație, 200 – 210 kg/ha. Doza de sămânță pe hectar crește în cazul pregătirii necorespunzătoare a terenului sau semănatului efectuat cu întârziere.

RECOMANDĂRI:

Valorifică îngrășămintele complexe aplicate înainte de semănat. Azotul este unul din factorii esențiali pentru obținerea unor producții foarte ridicate atât cantitativ cât și calitativ. Se recomandă aplicarea în 3 etape:

  • 50% în stadiul de trei frunze
  • 25% la începutul vegetației, în primăvară
  • 15% la apariția celui de-al doilea nod.

 

CARACTERISTICILE SOIULUI

Precocitate Semitardivă
Talia plantelor Medie
Spic Nearistat
Culoarea bobului Roşu
Rezistenţă la iernat Foarte mare
Rezistenţă la secetă Foarte mare
Rezistenţă la cădere Foarte mare

 

CALITAȚI DE PANIFICAȚIE

Gluten Peste 32
Conţinut de proteină Foarte ridicat
W Peste 200
P/L 0,3 – 0,4
Indice de cădere Peste 300
Recomandat pentru Panificație

REZISTENȚĂ LA BOLI

Făinare Foarte mare
Rugină brună Foarte mare
Rugină galbenă Foarte mare
Septorioză Foarte mare

 

Scris de la 11/09/2015. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *