Deputații europeni au votat noi reguli pentru produsele din tutun

produsele din tutunDeputații europeni de la comisia pentru sănătate  au votat saptamana trecuta  noi reguli pentru produsele din tutun. Acestea au ca scop reducerea numărului de fumători în UE și împiedicarea tinerilor să se apuce de fumat.

Pe 16 decembrie, după negocieri, Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord. După votul din comisie, deputații europeni vor vota acordul în plen, în următoarele luni.

Acordul include interzicerea noilor arome, precum cele de vanilie și căpșuni și creșterea suprafeței dedicate avertismentelor de pe pachete privitoare la pericolul tutunului pentru sănătate. Sunt permiși doar aditivii esențiali producerii țigărilor.

Țigările electronice vor fi reglementate ca produse medicinale numai dacă au ca scop ajutarea persoanelor care doresc să se lase de fumat (altfel, sunt reglementate ca produse din tutun). În plus, contrabanda cu produse din tutun va fi combătută prin noi reguli UE.

Scris de la 26/01/2014. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *