Reducerea TVA la alimente, analizata la Ministerul Agriculturii

Reducerea TVAReducerea TVA  la alimente, de la 24% la 9%, începând cu luna iunie a acestui an, a fost tema de dezbatere a intalnirii de lucru de astazi, de la Ministerul Agriculturii, la care au participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarii de stat Daniel Dumitru Botănoiu și George Turtoi, secretarul general al MADR, Mihaela Ciuciureanu, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Dan Manolescu, și reprezentanții patronatelor din sectorul agroalimentar și ai marilor comercianți.

Potrivit MADR, patronatele vor desemna câte un reprezentant, care să participe la discuțiile care vor avea loc în cadrul grupului de lucru, de la nivelul Ministerului Finanțelor Publice, și în urma cărora vor fi elaborate normele de aplicare a ordonanței privind reducerea TVA la alimente.
„Scăderea taxei pe valoarea adăugată este un semnal binevenit și va contribui la reducerea prețurilor și, implicit, la creșterea consumului și a încasărilor la buget. Însă, ordonanța reprezintă un prim pas și va fi mult de muncă pentru a o pune în practică. Din acest motiv, am dorit să discutăm cu patronatele, pentru a găsi cea mai bună variantă astfel încât să implementăm corect această măsură benefică. Cu sprijinul patronatelor, vom lucra la identificarea codurilor tarifare, iar, în perioada imediat următoare, să definim normele de aplicare, să ne asigurăm că reducerea se aplică pe toată filiera de produs, astfel încât să obținem rezultatele scontate și să putem reduce TVA la celelalte produse la 20%”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 

Scris de la 08/04/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *