Reducerea TVA la 9% la produsele alimentare a adus la buget 900 de milioane de lei

TVA Reducerea TVA la 9% la produsele alimentare a dat roade din prima luna de la aplicare. Potrivit ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, aceasta masura a adus la buget 900 de milioane de lei, cu 400 de milioane peste impactul bugetar estimat de finantisti.

„Impactul bugetar estimat pentru luna iunie a fost de 500 de milioane de lei. Nu numai că cifrele acoperă acest gol, dar avem un plus de 400 de milioane de lei pentru luna iunie. Suma de 900 de milioane de lei arată că măsura a fost binevenită, ceea ce indică faptul că și celelalte măsuri din Codul Fiscal vor avea același efect”, a explicat Teodorovici, citat de Agerpres.

Raportat la luna iunie 2014, diferența de încasări este de 60 de milioane de lei, în plus.

„Este o creștere substanțială și nu avem motive să credem că acest impact nu va continua”, a precizat ministrul Teodorovici.

Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) s-a redus de la 1 iunie 2015 de la 24% la 9% pentru toate categoriile de produse alimentare. Conform normelor metodologice de aplicare a cotei reduse de TVA, aceasta s-a aplicat la animale vii din specii domestice destinate consumului alimentar uman sau animal sau destinate producerii de alimente, carne şi organe comestibile, peşti şi crustacee, moluşte şi alte nevertebrate acvatice, cu excepţia peştilor ornamentali vii, lapte şi produse lactate, ouă de păsări, miere naturală, alte produse comestibile de origine animală, plante vii utilizate ca alimente destinate consumului uman sau animal, legume, plante, rădăcini şi tuberculi, alimentare, fructe comestibile

Scris de la 31/07/2015. Adaugat in Actualitate,Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *