Reducere de TVA si la carne

reducere de tvaÎn cadrul Conferinţei Naţionale a Morarilor şi Brutarilor, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin a precizat că în cazul în care reducerea TVA-ului la pâine va avea un succes pentru industria de panificaţie următorul produs care trebuie să aibă TVA redus este carnea.
„De succesul reducerii TVA la pâine depinde extinderea şi la alte produse. Următorul produs care cred că ar trebui să beneficieze urgent de scăderea TVA este sectorul cărnii”, a declarat Daniel Constantin.
În vederea combaterii evaziunii fiscale din zona produselor de panificaţie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin a precizat că a fost semnat un angajament cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.
Ordonanţa care vizează reducerea TVA pentru pâine a fost adoptată în şedinţă de Guvern. Aceasta vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină şi urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.

 

Scris de la 31/07/2013. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *