Proiectele privind investitiile in irigatii, garantate de FNGCIMM

 FNGCIMMFNGCIMM acordă garanţii în procent de maxim 100%, beneficiarilor eligibili de tipul Organizațiilor și Federațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI/FOUAI) pentru creditele destinate implementării proiectelor finanţate din PNDR, contractate de la instituţiile de credit partenere.

Tipurile de proiecte eligibile pentru finanţare sunt: proiecte pentru sistemele de irigaţii aferente staţiilor de punere sub presiune(SPP) precum şi proiecte destinate amenajării sistemelor de irigaţii aferente staţiilor de pompare şi repompare (SPA, SRP), finanţate în cadrul Sub-măsurii 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infracstructurii agricole şi silvice.

Astfel, în baza prevederilor Legii nr. 218/2005, rep., cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 01.10.2015, FNGCIMM acordă garanţii în procent de maxim 100%, beneficiarilor eligibili de tipul Organizațiilor și Federațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI/FOUAI) pentru creditele destinate implementării proiectelor finanţate din PNDR, contractate de la instituţiile de credit partenere.

FNGCIMM a iniţiat demersuri către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) în vederea includerii Organizațiilor și Federațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigatii (OUAI/FOUAI) în categoria beneficiari eligibili conform Legii nr.218/2005 privind stimularea absorbţiei fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolă, prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Scris de la 12/10/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *