Proiecte moldo-japoneze privind sistemele de irigatii si utilizarea surselor alternative de energie

surselor alternative de energieO intalnire a ministrului moldovean, Vasile BUMACOV, la Tokio, cu reprezentantii  Japan International Cooperation Agencycu, companie care a lansat in Republica Moldova proiectul privind utilizarea efectivă a combustibilului din biomasă, au discutat noi oportunitati de colaborare pentru viitor privind irigare si utilizarea surselor alternative de energiei.

Discuţiile s-au axat pe subiecte de actualitate, ce constituie la etapa curentă agenda de lucru a ambelor Părţi: retrospectiva proiectelor realizate deja cu succes în Republica Moldova, perspectivele cooperării bilaterale, dar şi rezultatele licitaţiei pentru proiectul privind utilizarea efectivă a combustibilului din biomasă, în eventualitatea posibilităţii declarării companiei învingătoare, care urmează să pună în aplicare acest proiect.

Au fost, de asemenea, examinate noi oportunitati de colaborare, precum realizarea unui proiect, la scară naţională, pentru irigare si utilizarea surselor alternative de energie.

La intrevedere au participat: KOENUMA Akihiko, Director General, Departamentul Europa si Asia Mijlocie, HANADATE Daimin, Directorul aceleiaşi diviziuni si HAYASHI Masayuki, Director adjunct.

A urmat intrevederea cu reprezentanţii JICS (Japan Intrenational Cooperation System), în cadrul căreia au fost puse în discuţie alte viitoare proiecte moldo-japoneze.

La ambele întrevederi Ministrul a fost însoţit de directorul executiv al Unităţii de implementare si administrare a proiectului creşterii producţiei alimentare 2KR, Valeriu BULGARI.

Scris de la 30/03/2014. Adaugat in Actualitate. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *