Produsele Modesto 480 FS şi Nuprid Al 600 FS, autorizate temporar pentru tratamentul seminţei de rapiţă

  •  rapițăFermierii pot folosi neonicotinoidele pentru tratarea semintelor de rapiţă.  Produsele autorizate pentru campania de insamantari din aceasta toamana sunt Modesto 480 FS şi Nuprid Al 600 FS, care pot fi folosite pana pe 30 octombrie, se arata in documentul MADR.

La solicitarea Asociaţiilor de Producători Agricoli şi a Asociaţiei Producătorilor de Seminţe, România a notificat Comisia Europeană privind plasarea pe piaţă pentru o perioadă de maxim 96 de zile a următoarelor produse: MODESTO 480 FS (s.a. 400g/l Clotianidin + 80g/l Beta-ciflutrin) şi NUPRID AL 600 FS (s.a. 600g/l Imidacloprid), pentru combaterea dăunătorilor de sol Phyllotreta spp. şi Phylloides spp., la cultura de rapiţă însămânţată în toamna anului 2015, furnizând informaţii detaliate privind situaţia de urgenţă.

În baza notificării s-a eliberat o autorizaţie temporară de 96 de zile pentru fiecare dintre cele două produse menţionate anterior care expiră la data de 30 octombrie 2015.

Produsele vor fi folosite Sămânţa tratată de rapiţă se va utiliza numai în zonele şi pe suprafeţele cu infestare foarte puternică a dăunătorilor de sol Phyllotreta spp. şi Phylloides spp.;

FERMIERII AU OBLIGAŢIA de a marca zonele însămânţate cu sămânţa tratată cu plăcuţe de avertizare;
ESTE INTERISĂ – crearea de stocuri de produs/sămânţă tratată după data de 30 octombrie 2015.

Scris de la 31/07/2015. Adaugat in Actualitate,Daunatori. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Un Comentariu la Produsele Modesto 480 FS şi Nuprid Al 600 FS, autorizate temporar pentru tratamentul seminţei de rapiţă

  1. Patrut Niculae Răspunde

    06/08/2015 la 7:58

    As dori sa stiu daca tratarea semintelor de rapita cu substante neonicotinoide afecteaza albinele cand culeg de la florile de rapita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *