Produsele lactate din Gorj, verificate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor

ComisariiComisarii CJPC Gorj au aplicat peste 20 de sanctiuni si au retras de la comercializare 20 kg de produse lactate, in urma controalelor efectuate la agentii economici din judet, potrivit impactingorj.com.

A fost verificată o cantitate de 222 kg produse lactate, din care 157 kg produse (~ 70 %) nu se încadrau în prevederile legale în vigoare. Verificările au fost efectuate la un număr de 22 operatori economici din localităţile Târgu-Jiu, Motru, Tismana, Arcani, Băleşti, Novaci, Ţicleni, Stroieşti şi Bumbeşti-Jiu constatându-se abateri la 21 de unităţi verificate (~ 95 %).Comisarii au dispus oprirea temporară de la comercializare a 20 kg produse lactate, până la remedierea deficienţelor constatate.

In urma verificarilor, au fost aplicate 21 sancţiuni contraventionale, constând în 18 amenzi contravenţionale însumând 15.900 lei şi 1 avertisment, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor. Acţiunea de control a urmărit, printre altele şi următoarele aspecte: calitatea produselor, existenţa documentelor de provenienţă, existenţa semnelor organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, dar şi informarea consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor comercializate. Nu au întârziat să apară abateri precum comercializarea produselor neetichetate, elemente de identificare şi caracterizare greu lizibile şi vizibile, denumirea produsului astfel încât să inducă în eroare consumatorul asupra naturii reale a produsului.

 

Scris de la 23/07/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *