Productia de porumb ne claseaza pe locul 2 in Europa

Productia de porumb estimata pentru campania din toamna lui 2013,claseaza Romania pe loculul 2 in Europa .Agricultorii români vor strânge în toamnă o productie  de porumb de 11,3 milioane de tone, de două ori mai mare decât cea din 2012, după ce productivitatea a crescut cu 92,5%, la 4,14 tone/ha, şi a ajuns la vârful ultimilor şapte ani, arată datele dintr-un raport pe iulie al Comi¬siei Europene, dat recent publicităţii.PORUMBUL IN JUDETUL DOLJ
Recolta de porumb va fi astfel o „gură de oxigen“ de 1,5 mld. euro pen¬tru economie care va aduce rulaje în ferme şi va relaxa în acelaşi timp costurile jucătorilor din zootehnie şi ale procesatorilor de carne.
România va reuşi astfel să ocupe al doilea loc în topul producătorilor de porumb din UE depăşind Ungaria (8,6 milioane de tone) şi Italia (8 milioane de tone). Fotoliul de lider va fi adjudecat în continuare de Franţa, cu o recoltă cu numai 25% mai mare decât cea locală.
Cu toate acestea, România rămâne în continuare codaşa clasamentului cu o eficienţă de 2,5-3 ori mai mică decât cea din Belgia, Olanda sau Spania, liderii clasamentului.

Scris de la 25/07/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *