Producatorii de conserve,asaltati de taxe uriase din partea hipermarketurilor

Producatorii de conserve din Romania acuza lanţurile de hipermarketuri ca impun taxe foarte mari pentru produsele româneşti pe rafturi, care ajung la peste 50% din preţ, le poziţionează pe rafturi în zone fără vizibilitate şi la plătesc de multe ori sub costul de producţie, potrivit patronatului din industria conservelor din Romania- Romconserv,scrie mediafaxproducatorii .

„Pentru produsele româneşti se plătesc în lanţurile de retail taxe foarte mari, impuse pentru listare, deschidere de magazine noi, servicii marketing şi promovare, care nu au justificare. Se impune contract şi plată lunară de servicii de mercantizare, care nu sunt eficiente”, a declarat astazi, miercuri 24 aprilie 2013, într-o conferinţă de presa ,Aurel Tănase, preşedintele Romconserv.

Aurel Tănase a mai spus  că produselor româneşti nu li se acordă atenţie în magazine, iar cele de import sunt poziţionate mult mai favorabil.

Potrivit Romconserv, marile magazine de retail preferă produse din import, chiar dacă se apropie termenul de expirare, dacă preţul acestora este mai mic decât al producătorilor de conserve  români.

Scris de la 24/04/2013. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *