Procurorii DNA ancheteaza campaniile de promovare dintre Interagro și Libarom Agri

Interagro Procurorii DNA ancheteaza tranzacțiile comerciale dintre SC Interagro SA și SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promo, imprimare, scrie Agerpres, citand surse judiciare.

In urma sesizarilor formulate de ANAF — Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, prin care semnala aspecte constatate în urma inspecției la firma Interagro vizând tranzacțiile comerciale derulate pe circuitul SC Interagro — Libarom Agri SRL și SC Interagro SA — SC Insomar Cercetări și Marketing Politic SRL, cercetări referitoare la infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani.

In perioada 2008 — 2009 între cele două firme s-au desfășurat mai multe tranzacții comerciale în baza contractului ce avea ca obiect ”realizarea, prelucrarea și implementarea de către prestator a unor materiale de promovare (prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare) și plasarea acestora pe suporturi media”.

Aceleași surse au menționat că se prevedea că Interagro va achita cu titlul de onorariu 10 milioane euro.

În baza acestui contract, Libarom a emis către Interagro facturi în valoare totală de 43.131.000 RON, iar în perioada august 2008 — mai 2009 au fost întocmite mai multe procese verbale între cele două firme, prin care se atesta scriptic îndeplinirea obligațiilor asumate prin contract, mai scrie Agerpres.

Conform surselor , Interagro nu justifică prin documente că serviciile au fost executate, lipsind dovezile privind executarea contractului, și ar fi înregistrat în evidența contabilă, prin nerespectarea reglementărilor, cheltuieli deductibile în suma totala de 36.245.000 RON emise de Libarom Agri SRL.

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la reședința omului de afaceri Ioan Niculae, dar și la sediul SC Interagro, în acest caz fiind vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro.

Scris de la 23/07/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *