Problemele agriculturii doljene, dezbatute la Bruxelles

In perioada 28 – 29 noiembrie 2013 va avea loc loc la  Bruxelles cea de-a 104-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor (CoR),delegatia romana va fi condusa de presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa,in calitate de preşedinte al Delegaţiei României şi de membru al CoR.Pe parcursul vizitei sala la Bruxelles, presedintele Ion Prioteasa se va intalni cu cu comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală,  Dacian Cioloș.

Bruxelles Cu prilejul acestei deplasări la Bruxelles mi-am dorit și o întâlnire cu comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, domnul Dacian Cioloș, mai ales că suntem la o săptămână după adoptarea bugetului european pentru perioada 2014 – 2020. În calitate de președinte al Delegației României la CoR, am organizat un prânz de lucru la care l-am invitat să participe și pe domnul Cioloș, scop în care ne-a fost rezervat cel mai important salon din clădirea Comitetului Regiunilor. Întâlnirea are o deosebită însemnătate, pentru că sunt foarte multe lucruri de discutat pe marginea Politicii Agricole Comune, a fondurilor care se alocă pentru susținerea acestui domeniu, pe care-l consider vital dezvoltării economice a României.
Sigur că nu va fi o simplă prezentare a liniilor strategice în sectorul agricol european, pentru că, la rândul nostru, vom aduce în atenţia oficialului CE subiecte care, atât în opinia noastră, cât şi a producătorilor, trebuie rezolvate cu celeritate. Spre exemplu, una dintre temele care vor fi abordate cu certitudine este cea a aprobării Programului Național de Dezvoltare Rurală, aflat încă în stadiul de elaborare. Este, practic, cadrul strategic de implementare a măsurilor care se impune să fie luate în România în domeniul agricol, prin intermediul mecanismelor europene și al fondurilor nerambursabile”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
La întâlnirea cu comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, alături de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, urmează să ia parte coordonatorul Delegației României la CoR, Liliana Mangeac, președinții CJ Iași, Cristian Mihai Adomniței, CJ Bacău, Dragoș Adrian Benea, CJ Harghita, Csaba Borboly, și CJ Prahova, Mircea Cosma, precum și primarii a șapte localități: Bacău – Romeo Stavarache, Chitila – Emilian Oprea, Mizil – Emil Proșcan, Eforie – Ovidiu Brăiloiu, Dudeștii Noi – Alin Adrian Nica, Cumpăna – Mariana Gâju și Vulcana-Băi – Emil Drăghici, acesta din urmă fiind și președintele Asociației Comunelor din România.

Scris de la 27/11/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *