PRO AGRO a iniţiat o campanie de stopare a politicii pro- vaccinare pentru “boala limbii albastre”

PRO AGRO

 Federaţia Naţională PRO AGRO sustine ca vaccinarea impotriva Blue Tongue este in defavoarea Crescatorilor de Animale din  Romania.PRO-AGRO in consens cu toţi membrii săi, a iniţiat o campanie de stopare a politicii pro-vaccinare pentru “boala limbii albastre” la bovinele, ovinele şi caprinele din România, care vine să intregească eforturile de comunicare publica in interesul membrilor federatiei asa cum s-a facut si in cazul campaniei TAIE T.V.A., campanie care are ca obiectiv reducerea TVA la carne si produse din carne.

 

Pentru toată filiera de producţie şi comercializare a sectorului bovine-ovine-caprine, anul 2014 este reprezentat prin cele mai mari pierderi din sectorul care aduce de câţiva ani importante venituri la bugetul de stat, mai ales prin activitatea de export.
Problemele de sănătate animală apărute in ţara noastră incepând cu luna mai (boala “vacii nebune”) și continuând cu apariţia primelor focare de Blue Tongue in luna august, coroborate cu comunicarea publică ezitantă a A.N.S.V.S.A. au dus la suspendarea statusului de ţară cu risc controlat pentru ESBB şi la inchiderea tuturor pieţelor tradiţionale de export pe profil ale României.
Intenţiile autorităţilor române de a declanşa o politică bazată pe vaccinarea efectivelor de rumegătoare impotriva Blue Tongue o cunoaştem din surse media, iar aceasta initiativa a fost demarata fara consultarea fermierilor.
In contextul in care România dispune de un plan de supraveghere pentru această boală cofinanţat de Comisia Europeană considerăm că nu este momentul de introducere a vaccinării, care ar afecta şi mai mult bugetul de stat. Nu in ultimul rând, situaţia critică, falimentară a sectorului bovin, lipsa controlată a vaccinării in restul statelor membre, inchiderea definitivă a pieţei de bovine şi ovine la export, ar trebui să fie un semnal de alarmă marcant pentru renunţarea la politica de vaccinare impotriva Blue Tongue.

Scris de la 07/11/2014. Adaugat in Zootehnie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *