Primul producător de semințe care a obținut o certificare ESTA în afara Uniunii Europene

producător de semințe Primul producător de semințe care a obținut o certificare ESTA în afara Uniunii Europene: MAÏSADOUR Semences pentru complexul său industrial ucrainean care se ocupă de producția de semințe hibride.

Uzina ucraineană producătoare de semințe MAÏSADOUR Semences, aflată la Mogilev, în apropiere de Dniepropetrovsk, a obținut prima certificare ESTA (European Seed Treatment Assurance – Sistemul European de Asigurare a Tratamentului Semințelor) oferită în afara Uniunii Europene în luna octombrie 2014. Producătorul de semințe a obținut această certificare și pentru celelalte două complexuri pe care le deține, cel din Franța (Haut-Mauco), în iunie 2014, și cel din Spania (Zaragoza), în octombrie 2014.

Această certificare privind controlul nivelului de pulberi de produse fitofarmaceutice în dozele de semințe (porumb, floarea soarelui și rapiță) comercializate permite, de asemenea, punerea în valoare a demersurilor făcute în ceea ce privește controlul riscurilor și managementul calității în toate uzinele MAÏSADOUR Semences, indiferent unde se găsesc acestea.Compania își bazează dezvoltarea pe 13 filiale din Europa, Africa și Orientul Mijlociu.
– Maïsadour Semences este o filială a Grupului Cooperativ Maïsadour, actor economic
important în sud-vestul Franței în agricultură și în industria agroalimentară (5.700 de salariați
și o cifră de afaceri de 1,55 de miliarde de euro). Cercetarea și dezvoltarea se desfășoară în șase centre de selecție și o rețea de 218 de
zone de testare răspândite în toată Europa.
– Departamentul de producție gestionează 18.000 de hectare de porumb și oleaginoase din
patru zone (Franța, Ucraina, Spania și Ungaria). Fiecare zonă dispune de un departament
de producători și, în cazul primelor trei țări, de o uzină de producție și de un laborator de
control al calității. Cifra de afaceri se ridică la 142 de milioane de euro în 2014, iar un procent de 15% din
această sumă s-a investit în cercetare și dezvoltare.

Scris de la 14/12/2014. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *