Prima intalnire a Grupului de Lucru Tematic ENRD: Sate Inteligente

Rețeaua Europeană de Dezvoltare Rurală ENRD lansează un nou grup de lucru tematic privind “Satele inteligente”, care se va concentra atât pe revitalizarea serviciilor rurale prin inovare socială și digitală. Grupul va analiza felul în care serviciile rurale (ex: sănătate, servicii sociale, educație, energie, transport, comerț cu amănuntul etc) pot fi îmbunătățite prin folosirea instrumentelor de tehnologia informației (TIC) și/sau prin sprijinirea acțiunilor și proiectelor sub responsabilitatea comunităţii.

Astfel, grupul va contribui la Planul de Acțiune al UE pentru Sate Inteligente promovat de Comisia Europeană. În plus, unul dintre obiectivele principale se referă la contribuția Programelor de Dezvoltare Rurală în crearea și dezvoltarea satelor inteligente prin măsuri precum M07 -Servicii de bază și reînnoirea satelor în zonele rurale și LEADER/CLLD.

Prima întâlnire a Grupului de Lucru este planificată pentru 26 octombrie 2017, în Bruxelles.

Scris de la 21/09/2017. Adaugat in National,Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *