Prima ediție a Galei inițiativelor locale – Oamenii cresc satul

satul

Pe 13 octombrie,  prima ediție a Galei inițiativelor locale – Oamenii cresc satulCine schimbă România rurală de la firul ierbii? Care sunt poveștile satului românesc actual? Cu astfel de întrebări am pornit la drum, din dorința de a scoate la suprafață poveștile despre implicare, determinare și perseverență pe care le întâlnim în comunitățile cu care lucrăm. Vă așteptăm să le cunoașteți prin vocile câștigătorilor, marți searăîn cadrul primei ediții a Galei inițiativelor locale Oamenii cresc satul.

În cadrul Galei vor fi premiați câștigători din următoarele 4 categorii:

  • Împreună creștem satul – organizații comunitare (asociație, fundație, grup de inițiativă locală, grup de acțiune local, grup de producători etc.). Aceste organizații comunitare îmbunătățesc semnificativ viața membrilor comunității, folosesc creativ resurse locale, implică autoritățile locale în rezolvarea problemelor comunității.

  • Susținem oamenii să-și crească satul – organizații de suport pentru procesele de dezvoltare comunitară. Aceste organizații susțin, prin consultanță și finanțări, alte organizații/grupuri de inițiativă, cât și oamenii din sate pentru a crea schimbările pe care și le doresc.

  • Și statul crește satul – instituții publice care susțin dezvoltarea comunitară. Aceste instituții implică membrii comunității în luarea deciziilor pentru dezvoltarea economică și socială a acelei comunități.

  • Cu inspirație creștem satul – jurnaliști care contribuie la vizibilitatea poveștilor cu și despre oameni și organizații care cresc satul românesc.

Scris de la 12/10/2015. Adaugat in Eveniment. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *