Prejudiciu de 5 milioane lei din afaceri cu produse din carne

Poliţiştii din Galaţi efectuează miercuri, în judeţele Galaţi şi Botoşani, două percheziţii la sediile unor firme de abatorizare şi comercializare a cărnii şi trei percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 5.000.000 de lei.

La percheziţii participă carne de vitaşi jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.
Percheziţiile vizează ridicarea de documente sanitar-veterinare, care privesc relaţiile comerciale, activităţile de abatorizare şi comercializare a cărnii ale firmelor în cauză, precum şi documentele de plată, pentru probarea activităţii infracţionale, potrivit unui comunicat al IPJ Galaţi.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2013, reprezentanţii societăţilor comerciale ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale, având ca scop deducerea TVA şi sustragerea de la plata impozitelor.
Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul IPJ Galaţi pentru audieri

Scris de la 25/06/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *