Politistii au confiscat peste 100 de tone de legume si fructe

Politistii bucuresteni au efectuat ieri,o actiune de verificare la mai multe  complexe comerciale din Bucuresti si Ilfov,in urma actiunii peste 100 de tone de legume si fructe au fost confiscate.

Acțiunea, care s-a desfășurat în mai multe complexe comerciale en-gross din Capitală şi judetul Ilfov, a avut ca scop prevenirea evaziunii fiscale şi a fraudelor intracomunitare, în special în domeniul importurilor şi comercializării de legume și fructe.

Polițiștii legume si fructe au monitorizat şi transporturile din aceste categorii de produse prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, compuse din poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră pe principalele căi de acces în județele Arad, Bihor, Giurgiu şi Călărași.

Au fost verificate 67 de societăţi comerciale, în urma verificărilor preliminare polițiștii constatând 53 de infracţiuni, din care 34 de evaziune fiscală. Prejudiciul total constatat a fost de 1.835.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 104 tone de legume și fructe, în valoare totală de 185.586 lei a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, polițiștii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

Scris de la 26/04/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *