PNDR 2014-2020: Proiectele pe măsurile privind tinerii fermieri și fermele mici nu se vor depune online

PNDR 2014-2020Daca in urma cu o zi, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Eugen Popescu, declara ca primele masuri din noul PNDR 2014-2020 vor fi deschise in luna martie, nu de aceiasi parere este si  secretarul de stat in MADR, George Turtoi, care spune ca primele masuri vor fi deschise ceva mai devreme, la sfarsitul lunii februarie.

„După obținerea acordului de principiu trebuie să scoatem legislația națională aferentă, respectiv o Hotărâre de Guvern similară cu HG 224 a programului trecut, o ordonanță privind fluxul financiar, precum OUG 74 pentru PNDR 2007-2013, trebuie constituit Comitetul de Monitorizare și întrunirea acestuia pentru stabilirea criteriilor de selecție și a punctajelor pe criterii, emiterea ghidului solicitantului și a procedurilor de lucru. Noi vom pune pe site actele normative cu detalii, criteriile de selecție, explicarea principiilor de selecție din program, inclusiv ghidurile și studiile pentru potențialul agricol și de procesare elaborat la nivel național de Institutul de Economie Agrară și de consultantul PNDR. Ulterior, vom deschide cele trei măsuri, cel mai probabil în ultima săptămână din februarie”, a declarat  secretarul de stat în MADR pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, toate proiectele din noul PNDR, mai puțin cele pe măsurile privind tinerii fermieri și fermele mici, se vor depune online și vor fi sesiuni continue pe parcursul unui an, cu rapoarte de selecție lunare sau trimestriale, în funcție de numărul proiectelor depuse.

Măsura privind investițiile în ferme are alocată o sumă totală pentru perioada de programare de 7 ani de 892,32 milioane de euro, inclusiv contribuția națională de 134,35 milioane de euro, iar măsura dedicată tinerilor fermieri, aproape 445 milioane de euro, din care 44,5 milioane de euro reprezintă contribuția națională. Programul LEADER, dedicat Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) are prevăzută o sumă de 2,16 milioane de euro pentru elaborarea strategiei și zonei.

Noul PNDR 2014 — 2020 are alocată o sumă totală de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite României, iar 1,347 miliarde de euro contribuția națională.

Scris de la 22/01/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *