Peste 7.000 de hectare de suprafese agricole,inundate la nvel national

Potrivit statisticilor Ministerului de Interne,până in prezent  au fost afectate peste 7.000 hectare de suprafete agricole, 3.000 hectare de pășuni și peste 1.000 hectare de păduri.

În localitățile afectate de ploi și inundații sunt constituite coagricolemitete pentru situații de urgență, care monitorizează și evaluează dinamica evenimentelor, solicitând, după caz, intervenția structurilor pentru situații de urgență.

În urma intervenției autorităților, Drumul Comunal 159 Lopătari-Ploştina (județul Buzău) a fost redat parţial circulaţiei. Prin ordin al Prefectului a fost instituită măsura restricţionării cicrculaţiei pentru autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 3,5 t.
Totodată, în cursul zilei trecute autoritățile locale au decis luarea unor măsuri de prevenire și limitare a efectelor negative ale inundațiilor, cum ar fi:
În judeţul Dolj, în portul Bechet a fost realizat un dig pe o lungime de 50 m (din saci cu nisip), în zona platformei de acces la ferry-boat.
În judeţul Călăraşi, Prefectul judeţului a dispus interzicerea circulaţiei pe 3 poduri (2 afectate de apele râului Argeş – localităţile Mitreni şi Radovanu, iar unul pe raza localităţii Budeşti – în pericol de a fi inundat).
În judeţul Vrancea, spre localitatea Nereju, circulaţia se desfășoară în continuare pietonal sau pe drumuri forestiere ocolitoare.
Până în prezent nu au fost înregistrate urgenţe medicale sau alte situaţii deosebite. Pe Drumul Județean 205D, Paltin-Nereju, Prefectul judeţului a dispus restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu o masă totală maximă autorizată peste 7,5 tone.

Scris de la 07/04/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *