Pentru a incasa subventiile in zootehnie, 1.265 de fermieri teleormăneni au declarat fals ca nu au datorii la bugetul de stat

Controlul Curtii de Conturi desfăşurat in ultimele saptamani la fermierii din judetul Teleorman, s-a constat că un număr total de 1.265 de fermieri teleormăneni au mintit atunci cand a trebuit sa declare daca   au datorii la bugetul de stat în vederea încasării subvenţiilor în zootehnieFERME ZOOTEHNICE DOLJ. Crescători de bovine, ovine şi caprine au încasat între 2008 şi 2010, prin intermediul APIA, subvenţii europene în valoare de zeci de miliarde de lei vechi, însă ulterior s-a constatat că aveau diverse datorii la stat, mai exact impozite neplătite, de care unii ştiau, alţii nu, fie erau în termen de plată, dar dat fiind faptul că la data depunerii cererii acel impozit exista, oamenii au fost pasibili de dosar penal, lucru ce li s-a şi întâmplat de altfel.

În mometul de faţă, sunt cercetaţi penal pentru fals în declaraţii, iar intenţia este, deocamdată, de a recupera banii de la cei care cu intenţie au declarat în fals. Reaua-voinţă trebuia dovedită de o instanţă judecătorească şi trebuie să fie definitivă şi irevocabilă. Până în prezent, din cele 1.265 de dosare instrumentate de parchetele de pe lângă judecătoriile din Teleorman, pentru 413 instanţele s-au pronunţat, soluţiile date de organele de cercetare fiind fie de neîncepere a urmăririi penale, fie au fost scoase de sub urmărirea penală.

Scris de la 28/06/2013. Adaugat in Zootehnie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *