Olt: Peste 46 de mii de hectare de teren nu au putut fi arate in toamna

hectare de terenNici pentru fermierii din judetul Olt toamna trecuta nu a fost una mai ingaduitoare, peste 46 de mii de hectare de teren nu au putut fi arate, lucrarile urmand sa fie executate in aceasta primavara. Potrivit reprezentantilor Directiei pentru Agricultura Olt, suprafata ramasa urmeaza sa fie insamantata cu porumb, floarea-soarelui, pepeni, legume si orzoaica de primavara.

 

„În primăvară se vor cultiva porumbul, floarea soarelui, legume, orzoaica de primăvară, pepeni şi cartofi. Din întreaga suprafaţă arabilă a judeţului, în toamna anului trecut s-a ocupat 163.416 hectare, la aceasta adăugându-se culturile perene, cum ar fi lucerna. În toamnă, s-au arat aproximativ 180.000 de hectare, urmând ca diferenţa de 46.578 să fie arată în această primăvară”, a declarat pentru gazetanoua.ro, directorul DADR Olt, Dan Bărăgan.

Potrivit datelor DADR Olt, suprafata insamantata cu grau in 2014 nu depaseste 120.000 de hectare.

 

Scris de la 19/01/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *