Nini Sapunaru: Solicităm ministrului Agriculturii să intervină în regim de maximă urgență la ANIF pentru a umple principalele canale de irigații

ministrului Agriculturii Desi  peste 80% din culturile agricole afectate de seceta nu mai pot fi salvate, presedintele Comisiei pentru Agricultura solicita ministrului Agriculturii sa umpla canalele de irigatii.

”O să solicităm Ministrului Daniel Constantin să intervină în regim de maximă urgență la ANIF pentru a umple principalele canale de irigații din zonele afectate de seceta pedologică ce afectează într-o mare măsură înființarea culturilor din toamna acestui an. Reducerea rezervei de apă din sol sub punctul de ofilire duce mai departe la scăderea substanțială a producțiilor pentru culturile de toamnă, cum ar fi rapița, orzul și chiar grîul, care au nevoie atît de un sol bine pregătit cît și de cantitatea de apă necesară pentru a putea răsări și a intra în iarnă în condiții normale, a  postat Nini Săpunaru pe o retea de socializare.

De asemeni, solicităm Guvernului României și Ministerul Finanțelor Publice, instituirea unei scheme compensatorii de sprijin pentru pierderile de venit, reducerea sau chiar anularea impozitelor datorate de agricultorii afectați și operationalizarea fondurilor mutuale care sa preia riscurile de secetă. Acolo unde nu s-a obţinut venit, din cauza secetei, este clar nu trebuie să se plătească impozit pe suprafeţele agricole”.

Scris de la 17/08/2015. Adaugat in Agricultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *